Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Szeretnél megismerni néhány igazán egyedi ízt?

Szeretnél megismerni néhány igazán egyedi ízt?

Az emberekkel időnként előfordul, hogy megszoknak, majd megunnak dolgokat. Lehet ez egy dal, egy film, egy ruhadarab és akár egy íz is. Sokan nem tudják, hogyan újítsanak, vagy egyszerűen nem mernek belevágni, mert az ismert, a megszokott mindig biztonságot nyújt. Így van ez a koktélszirupok esetében is. A klasszikus ízek sokféleképpen alkalmazhatók, mindenki ismer hozzájuk többféle felhasználási módot, így egyszerű választásnak bizonyulnak. Vannak azonban olyan ízek is, melyek igazán egyediek, felcsigázzák az embert, azonban nem tudják elképzelni, hogy hogyan is használják ezeket, így nem próbálják ki őket, ami nagy hiba.

 

Ebben a blogban bemutatjuk 5 legkülönlegesebb koktél szirupunkat, és néhány tippet is adunk alkalmazásukra, hogy segítsünk elindulni egy új, ismeretlen úton.

1. Kaktuszfüge

A kaktuszfüge - más néven indiánfüge, lófüge vagy tuna – egy igazán egzotikus ízvilágú növény. Leginkább a görögdinnye és a papaya keverékére emlékeztet.

Néhány koktél Kaktuszfüge szirupból:

 • Caipichura: Egy egyszerű mix Mezcal, lime és kaktuszfüge szirup keverékéből
 • Hearts & Minds: Ez a koktél rhum agricole, kaktuszfüge szirup, citrom, Fernet-Branca és habzóbor elegye
 • Maximot Bistro Margarita: A kaktuszfüge sziruppal egy kis édes ízt csempészhetünk a klasszikus Margarita koktélba

2. Sweet and Sour

A Sweet and Sour egy olyan szirup, melyben kiegészítik egymást az édes és a savanyú citrusos ízek.

Néhány koktél Sweet and Sour szirupból:

 • Long Island Sunset: Rum, barack snapsz, sweet and sour szirup és áfonyalé ízletes mixe
 • Fruit Margarita: Ezzel a sziruppal és valamilyen általunk választott gyümölccsel szintén különlegesebbé tehetjük az eredeti Margarita koktélunkat
 • Mustang Ranch Freebie: Ez az egzotikus koktél rumból, sweet and sour szirupból, gránátalma szirupból és grapefruitléből készíthető el.

3. Rágógumi

A rágógumi szirup a régi, klasszikus rágógumi ízét adja vissza, mely édes ízével nosztalgikus hangulatba tudja hozni az embereket.

Néhány koktél Rágógumi szirupból:

 • Bubblegum Daiquiri: Az eredeti Daiquiri receptjét csupán a rágógumi sziruppal kell bővítenünk, és máris egyedibb ízvilágot kap
 • Gum Gum Temptation: Ennek a különlegességnek az alapja vodka, melyhez alma levet, rágógumi szirupot, valamint citrom és eper szeleteket kell adnunk
 • The Hubba Bubble: Ebben a koktélban Sprite, limonádé, Triple Sec, vodka és rágógumi szirup található. Ha egyedi íze mellé egyedi külsőt is szeretnénk varázsolni, akkor néhány rágógumit is dobhatunk a pohárba.

4. Energy

Az energy szirupnak a megszokott tutti frutti íze van, és a taurinnak köszönhetően a megfelelő energialöketet is megadja.

Néhány koktél Energy szirupból:

 • Fruit Salad: Ez egy igazi gyümölcsös koktél cseresznyés vodkából, szőlős vodkából, epres vodkából, málnás vodkából, görögdinnyés vodkából, narancsból, blue curacaoból és energy szirupból
 • Cactus Cooler: Az egyszerű narancsléből, mandarinos vodkából, barack snapszból és energy sziupból álló egyveleg is lehet igazán finom
 • Irish Trash Can: Ez egy igazán ütős koktél, melyben az energy szirupon kívül 6 alkoholos ital található meg, melyek a vodka, a blue curacao, a gin, a barack snapsz, a rum és a triple sec.

5. Rózsa

A rózsa a virágok között is különleges, emellett a szirupok közt is igen egyedinek mondható. Az koktéloknak utánozhatatlan ízvilágot ad.

Néhány koktél Rózsa szirupból:

 • Raspberry Rose: Ez a különlegesség rózsavízből, rózsa szirupból, ginből és friss málnaszeletekből készíthető el.
 • Rose Spitzer: Ez az Aperolból, édes és száraz fehér borból, valamint rózsa szirupból álló koktél elegánsan díszíthető néhány megtisztított rózsaszirommal.
 • Tarragon Rose: Ez egy igazán szokatlan ital, mely tojásfehérjéből, ginből, citromléből, rózsa szirupból, tárkonyból és roséból áll.

Merd kipróbálni őket!