Blog

Mutatós báreszközök - Na de melyik mire való?
2020. 02. 20. 17:15:00
Mutatós báreszközök - Na de melyik mire való?

Egy-egy koktél elkészítését figyelve láthatjuk, hogy igencsak érdekes eszközöket használnak ahhoz, hogy egy tökéletes koktélt kapjunk eredményül. Egy koktél egyszerű és élvezetes elkészítéséhez a megfelelő szirupok mellett, elengedhetetlen a megfelelő eszközök használata. Igaz, hogy egy rántottát is el lehet készíteni teflon serpenyő nélkül, egy egyszerű lábasban is, azonban a különbség érezhető lesz, akárcsak egy shaker nélkül készült Martininél. Éppen ezért, ha igazán ínycsiklandozó koktélokat szeretnél készíteni otthon is, szükséged lesz néhány eszközre ehhez.

Szeretnél megismerni néhány igazán egyedi ízt?
2020. 01. 27. 18:45:00
Szeretnél megismerni néhány igazán egyedi ízt?

Az emberekkel időnként előfordul, hogy megszoknak, majd megunnak dolgokat. Lehet ez egy dal, egy film, egy ruhadarab és akár egy íz is. Sokan nem tudják, hogyan újítsanak, vagy egyszerűen nem mernek belevágni, mert az ismert, a megszokott mindig biztonságot nyújt. Így van ez a koktélszirupok esetében is. A klasszikus ízek sokféleképpen alkalmazhatók, mindenki ismer hozzájuk többféle felhasználási módot, így egyszerű választásnak bizonyulnak. Vannak azonban olyan ízek is, melyek igazán egyediek, felcsigázzák az embert, azonban nem tudják elképzelni, hogy hogyan is használják ezeket, így nem próbálják ki őket, ami nagy hiba.

Koktéltörténelem - Hogy is kezdődött?
2020. 01. 16. 15:50:12
Koktéltörténelem - Hogy is kezdődött?

A koktélok olyan italkeverékek, melyek többféle alkoholos és alkoholmentes italból állnak. A nemzetközi szabály alapján a koktél nem tartalmazhat 6 cl-nél több alkoholt, illetve ötnél több alkotóelemet, valamint egy hosszúital összmennyisége nem lehet több 25 cl-nél.