Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Mire valók a különféle báreszközök?

Aki nem szokott rendszeresen koktélokat készíteni, az nem feltétlenül van tisztában azzal, hogy mire való néhány érdekes barista kellék. Sokan például nem értik, hogy miért van szükség a törőfa segítségére az italok elkészítéséhez.

Ez az eszköz egészen pontosan arra való, hogy jobban ki lehessen nyerni egyes növények aromáját a nyomkodás segítségével. A báreszközök közül érdemes még szóba hozni a koktélcsipeszt, amely azért szükséges, hogy a segítségével könnyebben a pohárba lehessen helyezni a gyümölcsöket. Adott esetben persze a jéglapát használata is szóba jöhet, amely a jégkockák miatt kell egy baristának.

Az úgynevezett kiöntőket a folyadékokat tartalmazó üvegek tetejére kell rakni, mert így pontosabban lehet adagolni az alkoholos italokat. A báreszközök kapcsán szóba jöhet még a bárszőnyeg is, amelyre a poharak rakhatók igény esetén. Érdemes még megemlíteni az italmércét, hiszen a kellék nélkül nehezen lehetne pontosan kimérni a koktélokba való adagokat. A báreszköz egyik vége három, a másik pedig öt centiliter kimérésére alkalmas. Vannak persze a webáruházban olyan kellékek is, amelyeknek egyértelmű lehet a szerepük, hiszen nem nehéz kitalálni, mire való a jégtartó, a csavart szárú kanál, a szívószál, az eszköztartó vagy a koktélkanál.

A felsoroltakon kívül léteznek még egyéb báreszközök is, ezért érdemes megnézegetni az oldalt, ha valaki tudni szeretné, hogy milyen kellékekre van szükség a finom italok minél pontosabb megalkotásához. Persze azt se feledjük el, hogy a koktélokhoz nemcsak báreszközök kellenek, ezért tanácsos körülnézni a szirupok, pürék és gyümölcslevek között is.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek