Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

A koktél készítés művészete

A jó koktél készítésének alapja a minőségi alapanyagokon kívül a pohár, a jég, a díszítés és a mérték. A koktél készítése biztosan egy különleges alkalomhoz kötődik, hiszen senki nem fogyaszt minden nap koktélitalt.

A különleges alkalmak pedig kellő felkészültséget és tökéletességet igényelnek. A legtöbb otthonban van egy jól felszerelt bár, de lehetséges, hogy azok az alapanyagok nem nyújtanak kellő bizalmat a tökéletes koktél készítése szempontjából. Vegye sorra, hogy milyen koktélt is szeretne elkészíteni, és ennek alapján vásároljon be az alapanyagokból. Gondoljon arra, hogy a koktél elkészítése miféle különleges alkalomhoz kapcsolódik, és ennek alapján válogassa ki a hozzávalókat.

Sajnos sok esetben a koktél alapanyagok nem olcsóak, de pont azért, mert nem fogyaszt minden nap koktélt, néha megéri rááldozni egy nagyobb összeget. Ha pedig már egyszer beszerezte az alapanyagokat, akkor azok egy ideig elegek lesznek, hogy néha különleges koktéllal lepje meg a baráti társaságot vagy a családot. A legtöbb koktél 1-2 tömény italfajtán kívül, mint a likőr vagy a keserű, tartalmaz gyömölcslevet vagy koktélszirupot. Amit fontos tudni és szem előtt tartani, hogy a koktél fogyasztása csak akkor lesz élvezhető, ha az minőségi alapanyagokból készül. Egy rosszabb ital rengeteget ront az ízen, nem beszélve a másnapi betegségtől. A koktél készítése nem fejeződik be az italkeveréssel. Lényeges, hogy egy-egy koktélt milyen pohárban szolgál fel.

Érdemes az italok receptjei mellett feltüntetett javasolt pohártípust használni. Ha nincs otthon olyan pohár, akkor próbáljuk a legjobban hozzá hasonlót választani. Dobja fel a koktélt egy kis apró dísszel is! A legszebb dekorációk a pohár szélén lévő gyümölcskarikák. A koktélkészítés másik fontos kelléke a jég. A jéggel nem kell spórolni, nem úgy mint az alkohol mértékével. A koktélkészítésnél tartsuk be a receptek arányait, különben könnyen túl erőssé, illetve túl intenzív ízűvé válhat egy ital.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek