Termékek Menü

Koktél receptek

Oldalunkon folyamatosan bővülő limonádé és koktél recepteket olvashatnak, ahol minden kedves látogatónk megtalálja a kedvenc receptjét. Az egyszerű, hétköznapi limonádékon keresztül az egészen egzotikus és különleges limonádékig és koktélokig igyekszünk mindent bemutatni. Természetesen várjuk olvasóink ötleteit, receptjeit amit itt az oldalon el is helyezünk!

Rendezés:

Strawberry Colada koktél recept

A Strawberry colada koktél a jól ismert Pina Colada epres változata. A koktél elkészítéséhez szükséges hozzávalók: fehérrum, Eldorado kókusz szirup, Eldorado rostos eper szirup, 100% ananészlé, tejszín, jég, díszítésnek ananász és/vagy koktélcseresznye. Elkészítése: shakerbe öntsük össze a 4cl fehérrumot, 4cl rostos eper szirupot, 2cl kókusz szirupot, 2 cl tejszínt, 2,5 dl ananászlét és a jeget. A shake-errel alaposan rázzuk össze, majd öntsük ki pohárba. Díszítsük ízlés szerint.

Elsőként indítva a sort a limonádé receptek közül kezdjük a legkedveltebb és a legsűrűbben elkészített  klasszikus citromos limonádéval. Talán mindenki emlékszik gyerekkorából a klasszikus citromlé, kristálycukor és víz hozzáadásával elkészített limonádéra. Ez már szerencsére csak a múlté laugh A következő recept alapján készíthetünk egy igazán finom citromos limonádét:

Összetevők egy liter limonádéhoz: 1 db narancs, 1 db citrom, 1 db lime, Eldorado limonádé szirup, vagy sima cukorszirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjuk félbe a citromot, narancsot, és limeot, és az egyik felét mindhárom citrusnak facsarjuk bele a literes kancsóba. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl limonádé vagy cukor szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot, és limeot. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel. 

Pina Colada koktél recept

A Pinacolada koktél elkészítéséhez szükséges hozzávalók: fehérrum, Eldorado kókusz szirup, 100% ananászlé tejszín, jég, díszítésnek ananász és/vagy koktélcseresznye. Elkészítése: shakerbe öntsük össze a 4cl fehérrumot, 2cl kókusz szirupot, 2 cl tejszínt, 2,5 dl ananászlét és a jeget. A shake-errel alaposan rázzuk össze, majd öntsük ki pohárba. Díszítsük ízlés szerint.

Mojito koktél recept:

A mojito koktél elkészítéséhez szükséges hozzávalók: 1db citrom,1db  lime, mentalevél, Eldorado menta szirup vagy Eldorado mojito szirup, fehérrum. Elkészítése: szeleteljük fel a citromot és a lime-ot, a citrusok felét tegyük a pohárba 5-6db mentalevéllel. Ezeket egy muddler segítségével alaposan törjük össze, hogy levüket kinyerjük. Ezután adjunk hozzá 5cl menta szirupot vagy mojito szirupot, majd a jeget, végül öntsük fel szódával, vagy ásványvízzel. Dekorációnak felhasználhatjuk a felszeletelt citrusok másik felét.

Kiwis limonádé recept:

1 liter kiwis limonádé elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:  1db citrom, 1 db narancs, 1 db kiwi, Eldorado kiwi szirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot, majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A kiwit félbevágjuk, egyik feléből kanállal kivájjuk a gyümölcshúst és az italhoz adjuk, kipréseljük. A kiwi másik felét meghámozzuk, felkarikázzuk és díszítésként hozzáadjuk. A citrusok másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl kiwi szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot és kiwit. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel.

1 liter erdei gyümölcsös limonádé elkészítéséhez az alábbi hozzávalók szükségesek:  1db citrom, 1 db narancs, 10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mix, Eldorado rostos erdei gyümölcs szirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A 10 dkg fagyasztott erdei mixet öntsük a kancsóba. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl Eldorado erdei gyümölcs pürét/szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel. 

Sárgadinnyés limonádé recept:

1 liter sárgadinnyés limonádé elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:  1db citrom, 1 db narancs, Eldorado sárgadinnye szirup és, hogy még íncsiklandozóbbá tegyük italunkat, pár gömb édes sárgadinnye, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl sárgadinnye szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot, díszítésnek tegyünk 7-8 kis gömb sárgadinnyét a limonádéba. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel. 

Málnás limonádé recept

1 liter málnás limonádé elkészítéséhez az alábbi hozzávalók szükségesek:  1db citrom, 1 db narancs, 10 dkg fagyasztott, vagy friss málna, Eldorado rostos málna szirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A 10 dkg fagyasztott málnát öntsük a kancsóba. Ha friss málnából készítjük, előbb alaposan mossuk meg a gyümölcsöt, ízlés szerint egészben, vagy összeturmixolt állapotban is hozzáadhatjuk az italhoz. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl málna szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot.(Ízlés szerint tehetünk bele egy kevés mentalevelet is)  A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel.

A nyár igazi nagy kedvence, és a trópusi ízek kedvelőinek No1 limonádéja a mangós limonádé. 1 liter mangós limonádé elkészítéséhez az alábbi hozzávalók szükségesek:  1db citrom, 2 db kisebb narancs, 2-3 szelet konzerves mangó szelet, Eldorado mangó szirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, és a két darab narancsot majd facsarjuk bele a literes kancsóba,és a mangó darabokat felcsíkozva, vagy fél fél darabban adjuk a limonádéhoz. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl mangó szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot, díszítésnek tegyünk rá egy-két mangó szeletet. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel.

Blue Hawaiian Koktél recept

 

A koktél elkésztéséhez szükséges hozzávalók: 2cl fehérrum, 2cl Eldorado kókusz szirup, 2 cl Eldorado ananász szirup, 1cl Eldorado blue curacao koktél szirup, jég, koktélcseresznye. A hozzávalókat shaker-ben alaposan összerázzuk és egy jéggel teli long drinkes pohárba töltjük. Koktélcseresznyével díszítjük.

1 liter citromfüves limonádé elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:  2 db citrom, 1 db lime, pár darab citromfű levél (opciós) , Eldorado citromfű szirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot és egy fél limeot, majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl citromfű szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot és limeot valamint díszítésként a citromfű leveleket. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel. 

1 liter görögdinnyés limonádé elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:  1db citrom, 1 db narancs, Eldorado görögdinnye szirup és, hogy még íncsiklandozóbbá tegyük italunkat, pár gömb édes görögdinnye, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl görögdinnye szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot, díszítésnek tegyünk 7-8 kis gömb görögdinnyét a limonádéba. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel. 

Ananászos limonádé recept

1 liter ananászos limonádé elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:  1db citrom, 1 db narancs, 1 db ananászkonzerv (egy limonádéba nem szükséges az egész ananászkonzervet felhasználni, elég körülbelül 10-15 dkg), Eldorado ananász szirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot, majd facsarjuk bele a literes kancsóba.  Ezután adjuk hozzá az ananász darabokat. A citrusok másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl ananász szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel.

1 liter grapefruitos limonádé elkészítéséhez az alábbiak szükségesek:  1db citrom, 1 db narancs, 1 db grapefruit, Eldorado grapefruit szirup, szóda esetleg ásványvíz. Vágjunk félbe egy darab citromot, egy narancsot és egy grapefruitot majd facsarjuk bele a literes kancsóba. A gyümölcsök másik felét szeleteljük fel. A kifacsart gyümölcslére öntsünk ízlésnek megfelelően kb 0.5 – 1 dl pink grapefruit szirupot. Ezt követően a kancsót egyharmadáig töltsük meg jéggel, és a tetejére tegyük rá az összeszeletelt citromot, narancsot és grapefruitot. A legvégén pedig öntsük fel szódával, vagy vízzel és alaposan keverjük fel.