Termékek Menü

Koktél receptek a különleges alkalmakra

A koktél szó hallatán sok minden eszünkbe jut, a koktél felidézi egy kellemes este kellemes emlékét, egy kellemes ízt, hangulatot kelt. Szeme előtt láthatja a szivárvány színeiben pompázó italt, hallhatja a bár zenéjét, és emlékezhet a mixer akrobatikus mozdulataira.

A koktél életérzést nyújt, ezért is ennyire exkluzív, aki már fogyasztott koktélt, az tudja. Természetesen a legtökéletesebb, ha lehetőség van a koktélok megízlelésére egy bárban, a profi bármixer keverésével, de már otthon is tökéletesen elérhetőek a koktélkészítés fortélyai. Nem szükséges megtanulnia az akrobatikus mozdulatokat, elég ha pusztán beszerzi azokat a jó minőségű alapanyagokat, amelyeket a bárokban is használnak, ha követi a koktél receptek leírásait és máris elkészítheti kedvenc koktélját az otthoni környezetben.

A koktélokkal meglepheti barátait egy különleges összejövetel alkalmával, de kedvesét is elcsábíthatja egy hosszú munkanap utáni csábos koktéllal. Fontos azonban, hogy a koktél receptek minden mértékét tartsa be, hiszen csak akkor készíthet tökéletes koktélt! Olvassa két kedvenc és legismertebb – ám mégsem unalmas - koktélunk receptjét. Csábítsa el hölgy ismerősét a Cosmopolitan koktéllal. Carrie Bradshaw kedvenc itala persze, hogy a hölgyek kívánságává vált.

Hozzávalók: 4.0 cl vodka, 1.5 cl tripple sec (vagy cointreau), 1.5 cl limelé, 3.0 cl áfonyalé. Elkészítés: Öntse a jéggel töltött shakerbe a vodkát, a tripple sec-et (vagy cointreu-t), és a frissen facsart limelét, majd az áfonyalét, rázza jól össze, majd töltse a koktélt egy előre behűtött pohárba. Díszítse lime-mal. Tökéletesen egyszerű, a hangsúly a hozzávalók minőségén van! A Margarita koktél Észak-Amerika kedvence, számos változata létezik, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. Hozzávalók: 3.5 cl tequila, 2.0 cl triple sec (vagy cointreau) és 1.5 cl limelé. Elkészítés: Öntse a hozzávalókat egy jéggel teli shakerbe, rázza jól össze, majd töltse ki egy előre behűtött, sóval és lime-mal krusztázott koktélos pohárba. Díszítse a koktélt a krusztázáshoz használt gyümölccsel. Tökéletes hűsítő ital, amelyek Ön is könnyen elkészíthet!

Tartalomhoz tartozó címkék: receptek