Termékek Menü
Ön itt jár: > >

BLOG

Készíts koktélt otthon!

Rengeteg olyan koktél létezik, aminek az elkészítéséhez nem szükséges speciális koktélpohár, nem kellenek beszerezhetetlen, ismeretlen gyümölcsök, és (sajnos) az olyan fűszoknyás lányok sem kötelező tartozékai, akik az Atlanti Óceán fehér homokos partjain, könnyű táncot lejtve dobálják feléd a félmosolyukat. Cserébe otthon, könnyedén elkészítheted őket.

A Jackfruit: maga a csoda

Ha ebben a pillanatban felcsillan a szemed, és arra gondolsz: „nem csaptok be, azt már ittam” vagy „ha jól emlékszem, kicsit fanyar íze volt, de ütött”, akkor megtréfált a memóriád: a Jackfruit egy gyümölcs. Aki már hallott róla, annak nagy eséllyel bakancslistás. Bangladesh nemzeti gyümölcse, fán terem, több mint 40 kiló is lehet egy darab, és azért különleges, mert egyszerre van mangó, barack, és banán íze, miközben az illata az ananászhoz hasonlít. Egyébként egy olyan dinnye, amelyik eperfaszerű fán nő. Ennek megfelelő az ára is: egy jackfriut több száz dollár is lehet. Szerencsére semmi szükséged nem lesz rá, ha otthon koktélt készítesz, mert egyetlen koktélnak sem kihagyhatatlan alapanyaga. 

Sör, vagy koktél

A sör, csodás. Néha már egy százasért is meg lehet szerezni, igaz, cserébe kicsit fanyar ízű lesz a szád, garantáltan sörszagod lesz, óránként jársz majd a vécére, és bár koktélhasról még senki nem hallott, sörhasról annál többen. Mégis sokan a sört választják koktél helyett. Pedig képzeld el, hogy hazamész, és a sör helyett összedobsz magadnak egy Mojitot, egy Grashopperst, egy Long Island Ice tea-t, vagy egy Tequila Sunrise-t. Ezzel ülsz ki a kertedbe, az erkélyedre, vagy nézed a tévét. 

Vagy képzeld el, hogy feljön hozzád az álompasi, vagy az álomnő: és neked nem csak világos, vagy barna söröd van otthon, hanem könnyedén összedobsz egy elegáns koktélt. (A kis napernyőket se feledd el). A lányok élveznék. Elmondjuk, honnan tudjuk.

Elegáns. Trendi. Finom. Látványos. Szexi

Brit kutatók mutattak lányoknak olyan pasikról fotókat, akik - otthon - éppen koktélt készítettek, és arra kérték őket, hogy gondolkodás nélkül vágják rá a képre az első szót, ami eszükbe jut: így jött ki az elegáns, a trendi, a finom, a látványos, és a szexi az első 5 helyre. (A legmeglepőbb szó, amit az egyik brit lány mondott, az a „ló” volt, de ezt senki nem értette).

A lányoknak, egyébként igazuk van, hiszen kétségtelen, hogy egy koktél elegáns: nem csak az, ahogy elkészíted, hanem az is, ahogy elfogyasztod. A koktél trendi: ezt Tom Cruise óta tudjuk, ráadásul mindenkinek van kedvence, vagy legalábbis egy olyan, amit szeret. A koktél finom: ami nem meglepő, mert a nyelveden több ezer (akár 10 000) ízlelőbimbó is van, amelyeknek nem mindegy, hogy egy sörízt éreznek folyamatosan, vagy egy több komponensből álló koktéllal próbálod elérni a tökéletes ízharmóniát, amit a legtöbb koktél a látványvilágával is fokoz: élénk színek, több réteg, a jég, a kiegészítők (emlékezz vissza, a filmben a koktélhoz járó kis napernyőkre, vagy szuper színes eper, vagy cseresznyedarabra), melyek mind arra valók, hogy egyszerre több érzékeszervedre hassunk. A koktél szexi: ezt is nagyon sok lány mondta, talán éppen azért, mert nem csak maga a koktél szexi, hanem az is, aki készíti: azaz te. 

Készíts koktélt otthon

A fentieken kívül, rengeteg érv szól még amellett, miért érdemes otthon koktélt készíteni, ahelyett, hogy bedobsz egy sört. Ha úgy döntesz, belevágnál, és készítenél magadnak (magatoknak), fogadj el egy kis segítséget tőlünk: senki nem váhatja el tőled, hogy az összes receptet ismerd, és fejből tudd, mi kell – például - egy Blue Hawaian koktélba, ezért összegyűjtöttünk neked néhány, könnyen elkészíthető, de népszerű, alkoholos, és alkoholmentes koktél recepet. Próbáld ki, és találd meg melyik lesz a te kedvenced:  https://www.eldoradosyrup.com/limonade-es-koktel-receptek-90