Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák

Bag in box gyümölcslé nagy változást hozott az életünkbe

A gyümölcslevek tárolására sokáig nem volt egy valóban hatékony megoldásunk. Ugyanis a mindenki által ismert kartondobozok és műanyag flakonok csak addig biztosítottak megfelelő körülményeket a friss gyümölcslé számára, amíg fel nem lettek bontva.

Ha már kinyitottunk egyet, akkor annak gyorsan ki is kellett ürülni, mert már másnap nem az eredeti íz és képi világ fogadott. Azonban a bag in box gyümölcslé megjelenése forradalmasította a gyümölcslevek elraktározását. Hiszen a bag in box gyümölcslé még egy, két hét után is fogyasztható és nemcsak fogyasztható, hanem ugyanolyan íz élményt nyújt, mint, amikor belekerült a zsákba, dobozba vagy, amikor felbontottuk. Mi a bag in box csomagolás titka? Egy egyszerű és nagyszerű technológia.

A gyümölcslé egy átlátszó vagy metalizált műanyag zsákba van elhelyezve, ami egy légmentesen záródó, rugós csappal van felszerelve. Ezen kialakítás lényege, hogy a benne levő folyadék ne érintkezzen a levegővel, illetve a fénnyel se, mivel ezek a tényezők indítják be az erjedés folyamatát, ami a gyümölcslé ízének és színének változását idézi elő. Így a bag in box gyümölcslé esetében szinte mindegy, hogy megbontott vagy sértetlen egyedről van szó, mert nem lehet különbséget találni. Amikor a csapot megnyitjuk a nyomás hatására azonnal folyni kezd a gyümölcsital, így ilyenkor sem juthat be levegő és amint elzártuk, a bag in box gyümölcslé ismét légmentes védelmet kap, tehát lényegében az eredeti, a csomagolás pillanatában lévő állapotot állítjuk vissza.

Tartalomhoz tartozó címkék: érdekességek